Bok till Windows-kursen på gång

På måndag drar skolan igång igen och efter tre veckor med "UML and the Unified Process" (systemdesign, typ, jag har ju inte gått kursen än ;-) är det dags för Windows-utveckling och C#-fördjupning. Vi hinner med två veckor på den kursen innan sommaruppehåll och sen fortsätter den till hösten. Boken vi ska ha är från APress och jag har sedan tidigare en bok från dom om Asp.NET-server controls som är mycket bra, så det känns helt ok. Tidigare har vi haft böcker från O'Reilly och Wrox och jag måste helt klart säga att alla böcker jag köpt från O'Reilly är grymt bra, Wrox gillar jag inte alls lika mycket.

Nu är i alla fall boken från Windows-kursen på gång från Bokus och att döma av innehållsförteckningen verkar den väldigt bred och boken kommer säkert bli mig ett kärt referensverk framöver. Faktum är att den verkar mer inriktad på C# i allmänhet än specifikt windowsutveckling och den täcker till och med in Asp.NET en del. Känns bra att den tar upp saker som LINQ och Windows Presentation Foundation som jag inte hunnit sätta mig in i ännu. På tal om det så börjar jag känna mig lite splittrad nu. Det finns så otroligt mycket att lära sig och kunna i denna programmeringsvärld så jag vet knappt vad jag ska fortsätta med nu. Under våren har det blivit en hel del CSS, javascript och Ajax, dessutom har jag satt mig in lite i utveckling av Asp.NET Custom Controls och så är jag samtidigt sugen på att sätta mig in mer i SQL och databashantering och även använda Microsoft Visio för att göra lite databasdesign... Samtidigt så ska vi de närmsta veckorna ägna oss åt systemdesign i skolan och då borde jag kanske bara pausa från allt annat och fokusera på det.

Det är bara en sak jag vet säkert, när det finns mycket att välja på blir det lätt att man inte får nåt gjort alls... :-/

No comments :

Post a Comment