I väntan på deap.nu

Inför att min nya personliga webbplats snart kommer ut på deap.nu har bloggen fått sig en ansiktslyftning och den nya adressen ondotnet.deap.nu. Så uppdatera dina bokmärken! :-)

Allt har jag inte gjort själv, så här kommer länkar till en del bra resurser jag använt till den här bloggen;

  • För att visa upp mina senaste programmeringsrelaterade bokmärken (t.v.) från delicious har jag använt deras linkroll-funktion, använd formuläret för att generera en liten javascript-referens, lägg in på bloggen och vips visas dina senaste länkar på din blogg/hemsida.
  • En liknande funktion har bloglines, den gör det möjligt att visa länkar till de bloggar jag prenumererar på. Fördelen är förstås att i samma stund som jag väljer att prenumerera på bloggen så visas länken även här utan att något extra steg behöver tas.
  • Till höger har jag använt detta script för att tweaka om bloggers label-lista till ett taggmoln, och för att rita molnet har jag kikat på denna photoshop-tutorial.

deap.nu kommer att bli en liten orgie i javascript eller rättare sagt jQuery som är ett fantastiskt javascript-ramverk som nyligen fått intellisense-stöd i visual studio(!). Kolla in jQuery.com.

No comments :

Post a Comment